På 2 hjul genom livet

Copyright © Dialoga.se och Albin Ahlvin 2015

Om författaren

 

Albin har under många år skrivit om olika saker i många olika forum och de senaste åren fått ett trettiotal artiklar publicerade i fyra olika motorcykeltidningar. "På 2 hjul genom livet" är en underhållande självbiografi som inleds då författaren vid åtta års ålder fick sin första upplevelse av ett fordon på två hjul. Boken berättar underhållande om fortsatta perioder som moppeåldern, ungdomen, resor i Sverige och utomlands. Även hans många kontakter i USA berättas om.

 

Beställ boken

 

Sätt in pengar på nedanstående konto eller SWISH och SÄND DÄREFTER ETT MAIL MED DITT NAMN OCH ADRESS TILL: BokenPa2Hjul så skickas beställningen inom fem arbetsdagar.

Boken är tryckt på papper av hög kvalitet, spiralbunden och består av del I och del II (kan ej beställas separat)

Antal sidor: 282

Foto: ca 150 stk

Pris: 249 SEK + frakt 49 SEK inom Sverige

Bank: Swedbank

Clearingnummer: 8214-9

Kontonummer: 664 100 094-5

 

Eller använd SWISH:

073 021 18 15

På 2 hjul genom livet

 

Författare: Albin Ahlvin

"Man såg förarens hår, halsduk eller klä-der fladdra i vinden, och detta var väl det som gav mig en föraning av det som kallas frihet. Då, i början och mitten av 60- talet, och framförallt då jag föddes och växte upp på landsbygden, utanför Helsingborg, i Skåne, så var yrkesgrup-pen som kallas polisen, en företeelse som inte hörde till det allra vanligaste, och varje gång man såg dessa, så visste man att det var viktigt att uppföra sig och göra som man lärt, som att räcka ut hand-en då man skulle svänga, och att se sig om. En sådan liten detalj, som följt en genom åren. Det lärde man sig tidigt,

"Se dig om", sa de vuxna varje gång man gav sig av..."

 

"Nu har vi kommit fram till gränslandet mellan åren 1999 och 2000 och vid denna tidsperiod hade jag åtskilliga gånger stött på en trevlig, något äldre man vid namn Ce-eN. Han var̊ 15 år äldre än jag, och med en lång erfarenhet av hojlivet. Det var med stor glädje jag lyssnade på vad han hade att berätta, dels om denna livsstil, tekniska lösningar, resor osv. Kort sagt han blev lite av en mentor för mig. Det tillbringades mer än en kväll vid hans köksbord eller i hans verkstad.

Det var han som bjöd mig att delta i körningarna som han vid den tiden höll i,

han var nämligen kontaktperson i YCC, Yamaha Custom Club.

"Jag stannade bilen, och vevade ner rutan och stannade kvar för att sheriffen skulle anlända vid min sida. Han dök snart upp, iklädd långt nerdragen keps, precis som gränspolisen på flygplatsen jag berättade om tidigare, men även en med en puffra i hölstret, stor som en stridsvagn, och med den lilla läderremmen som håller den på plats den var uppknäppt, det hann jag notera.

”Evnin’ sir”, sade han med myndig stämma, o sen undrade han..."

"…..MEN däremot att ta sig till södra Kalifornien och inleda resan där, upp längs Hwy 1 på amerikanska västkusten, upp genom Canada och hela vägen bort till Anchorage, Alaska, en tripp på ungefär 5500 km enkel resa. Den rundan är väl drömresan, men det är så många faktorer som spelar in. Ekonomi, tid, hälsa, och inte minst ”TinkerBell”. Hon har visserligen sagt att jag kan åka, men i det pussel jag pratar om så återstår fortfarande en hel hög olika bitar.

 

Om man får fortsätta att planera, eller nu kanske vi är framme i drömmar, så finns ju även en provkörning av Australiens,

och Nya Zeelands vägnät med där och kan väl åter bara konstatera att:

 

”Så många vägar – Så lite tid.”